Over

Jo Dierick


From earth to art

Ook verder in mijn leven werd mijn cretieve brein een goede hulp bij het oplossen van problemen en bij het creeëren van kunstwerkjes. Zo ken ik ondertussen al iets van electriciteit, plamuren, schilderen en nog  zoveel meer.

Als kind was ik al creatief met alles wat ik in mijn handen kreeg. Of het nu een houten takje, een touw, een balpen of een rol plakband was, mijn creatieve brein en mijn handen waren steeds paraat om er iets creatiefs mee te doen. Zo begon ik te haken, maar dan geen sjaal of een muts maar wel een creatieve versie van een popje of een boompje.

De rode draad door heel mijn leven is creativiteit, of het nu gaat over iets creëren of het zoeken naar oplossingen of iets in elkaar steken. Mijn brein vind het gewoon leuk om creatief te zijn.


"Creativity is intelligence having fun!"

Verder ontplooien


Als kind vond ik de knuteslles natuurlijk de leukste les!

Ik ging met mijn vader gaan boetseren in Brugge, een mooi vader-dochter moment!

Ik volgde een 2 jarige opleiding etalagiste en leerde een pak niuewe dingen bij: kleurgebruik, inzicht, timmeren, schilderen, behangen,....

Toen mijn kinderen geboren waren en ik fulltime ging werken bleef er niet veel tijd over om mijn passie verder te ontwikkelen. Maar kinderen blijven niet klein en er kwam terug een beetje ruimte en tijd voor mezelf!


Enkele jaren geleden begon ik terug te boeteren in Vorming+ bij Nancy Calmeyn. Een schat van een vrouw die me met open armen ontving. Deze ervaring was net zoals thuiskomen... Ik vergat even alles rondom mij en dat voelde zoooo goed!

Honger naar meer!

Mijn honger was niet meer te stillen... Ik wilde meer!

In de kunstacademie van Eeklo schreef ik me in voor beeldende kunsten. Alweer leerde ik nieuwe technieken, zienswijzen en liet ik me onderdompelen in de wereld van kunst.

Losse worshops zijn voor mij ook altijd heel interessant want ik  leer overal wel iets bij, een nieuwe techniek of een werkwijze of inspiratie.

In 2021 startte ik in Syntra de porfessionele opleiding "Keramist" om een echte specialiste te worden!

In 2022 verhuisde ik van mijn garage atelier naar mijn atelier in Knokke-Heist waar ik alle ruimte heb om te ontwerpen en experimenteren. Je kan me heel regelmatig vinden met mijn handen in de klei, porselein of gips.

Ik besliste om in in 2022 naar de academie te gaan in Knokke-Heist.ceramic sculptures

Naast het creeëren vind ik het ook superleuk om andere mensen te inspireren.

Wil je een vraag stellen of spring je graag eens binnen?

Je bent van harte welkom na afspraak.